Sherry Trifle

Dit is een recept voor maximaal 4 personen.

Ingrediënten

  • 225 gram aardbeien (zonder steel en blad)
  • 175 gram frambozen
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 300 ml. room
  • sap van een halve citroen
  • fijngeraspte citroenschil
  • 2 eetlepels zoete witte wijn
  • 1 madeira cake (ca. 225 gram)
  • 4 eetlepels cognac of brandewijn
  • 4 eetlepels zoete sherry
  • 1 blik halve perzikken op sap
  • 500 gram verse custard

Garnering

  • 2 verse gehalveerde aardbeien
  • 2 eetlepels geroosterde amandelschaafsel
  • verse muntblaadjes

Werkwijze

  • De aardbeien, frambozen en basterdsuiker in een kom en prak het met een vork fijn. Meng het goed door elkaar tot een grove puree. Even aan de kant zetten.
  • De poedersuiker zeven in een grote kom. De room, citroenschil, witte wijn en citroensap toevoegen. Licht kloppen ca. 2-3 minuten totdat piekjes in de room zichtbaar worden. Even aan de kant zetten.
  • Neem 4 grote dessert glazen en lepel de fruitpuree erin. Verdeel het gelijkelijk over de 4 glazen.
  • Maak brokken van de madeira cake en verdeel het over de glazen, zodat het een soort sponslaagje vormt.
  • Lepel daaroverheen de cognac/brandewijn en de sherry.
  • Snij de perzikhelften in dikke plakken en verdeel het over de ‘sponslaag’.
  • Lepel daaroverheen de custard en daarover heen de geklopte room.
  • Garneer elk glas met de aardbeihelftjes, amandelflinters en een muntblaadje.
  • Meteen serveren of eerst een paar uren koelen, totdat het nodig is.