Sherry Trifle
Dit is een recept voor maximaal 4 personen.
Ingrediënten
- 225 gram aardbeien (zonder steel en blad)
- 175 gram frambozen
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel poedersuiker
- 300 ml. room
- sap van een halve citroen
- fijngeraspte citroenschil
- 2 eetlepels zoete witte wijn
- 1 madeira cake (ca. 225 gram)
- 4 eetlepels cognac of brandewijn
- 4 eetlepels zoete sherry
- 1 blik halve perzikken op sap
- 500 gram verse custard
Garnering
- 2 verse gehalveerde aardbeien
- 2 eetlepels geroosterde amandelschaafsel
- verse muntblaadjes
Werkwijze
- De aardbeien, frambozen en basterdsuiker in een kom en prak het met een vork fijn. Meng het goed door elkaar tot een grove puree. Even aan de kant zetten.
- De poedersuiker zeven in een grote kom. De room, citroenschil, witte wijn en citroensap toevoegen. Licht kloppen ca. 2-3 minuten totdat piekjes in de room zichtbaar worden. Even aan de kant zetten.
- Neem 4 grote dessert glazen en lepel de fruitpuree erin. Verdeel het gelijkelijk over de 4 glazen.
- Maak brokken van de madeira cake en verdeel het over de glazen, zodat het een soort sponslaagje vormt.
- Lepel daaroverheen de cognac/brandewijn en de sherry.
- Snij de perzikhelften in dikke plakken en verdeel het over de ‘sponslaag’.
- Lepel daaroverheen de custard en daarover heen de geklopte room.
- Garneer elk glas met de aardbeihelftjes, amandelflinters en een muntblaadje.
- Meteen serveren of eerst een paar uren koelen, totdat het nodig is.